WDT bestaat dit jaar 111 jaar en speelt in april Terrorisme een diep zwarte komedie over agressie in ons dagelijkse leven, vanwaar een stap naar bruut geweld maar klein is.  Meer informatie
Speeldata: 4, 5, 12, 13, 17 en 18 april (aanvang 20.30 u.) en
7 en 14 april (aanvang 15.00 u.)  in Theater de Wilde wereld, Burgtstraat 1, 6701 Wageningen

reserveren

Toneelvereniging WDT is de oudste algemene toneelvereniging van Wageningen en werd in 1908 opgericht als Wageningse Dilettanten Toneelvereniging. WDT is een eigenzinnige en kleine amateurvereniging met spelers variërend tussen de 18 en ca. 70 jaar. Samen op een plezierige manier theater van goede kwaliteit maken, staat voorop.

WDT speelt Terrorisme

Oleg & Vladimir Presnyakov schreven Terrorisme in 2003 mede naar aanleiding van de terroristische aanval op hét symbool van het vrije en democratische westen: The World Trade Centre in New York, beter bekend als de Twin Towers.

Terrorisme is een mozaïekverhaal waarin acteurs ruim twintig personages vertolken. Ze zijn – zoals wij allemaal – onderdeel van een gevaarlijke kettingreactie, of lijkt dat zo? Zes scènes uit een stads bestaan. Een diepzwarte komedie over agressie in ons dagelijkse leven, vanwaar een stap naar bruut geweld maar klein is. Maar ook lijken alle scènes subtiel met elkaar verbonden: hoe groot is de verantwoordelijkheid die we ook in onze zielloze grootsteedse samenleving voor elkaar hebben?

Spel: Els Ausema, Naomi Berbee, Margot Getreuer, Lambert van Gils, Monique Hamers, Heleen Hendriks, Esther van der Hoeve, Tessa Kingma, Gerda van ‘t Land, Sander van Leeuwen, Sander Lombaers, Sam Niemeijer, Melanie Pekel, Gerben van der Poel, Regina Prinsenberg, Stef Raaijmakers, Jip Siebenheller en Ine Wiebenga.

Regie en bewerking: Karin Vree

Techniek & Licht: Elben van Kooten

Speeldata: feestelijke première 4 april 20.30 uur. Overige data 5, 12, 13, 17 en 18 april (aanvang 20.30 uur) en 7 en 14 april (aanvang 15.00 uur)

Theater de Wilde wereld, Burgtstraat 1, 6701 DA Wageningen
Reserveren: via het onderstaande formulier
Gereserveerde kaarten uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de voorstelling ophalen.
Entree: Volwassenen € 12.-  , Studenten € 9.-

 

In 2018 deed WDT weer mee aan het Leeffestival met een improvisatievoorstelling waarin verschillende mensen om diverse redenen zoeken naar hotel Villa Bloem.

op zoek waren naar hotel Villa Bloem.

Aan onze toneelcollega’s in de regio,

In 2019 bestaat WDT 111 jaar. Dat vinden we als eigenzinnige club een mooi jaar om een jubileum te vieren. Eén van onze activiteiten zal een éénakterfestival zijn. Bij onze vorige jubilea, in 1998 en 2008, hebben wij eerder met veel succes zo’n festival georganiseerd. Wij willen jullie graag uitnodigen om hieraan mee te doen.
Het is nog ver weg, maar we weten dat veel verenigingen met een jaarplanning werken voor de producties, daarom komen we nu al met deze vooraankondiging.

Wat willen we doen?
– een eenakterfestival op vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag
– deelnemers uit de regio

Wat
– éénakters van 20 tot 45 minuten
– geen ingewikkelde decors en techniek (het moet makkelijk te wisselen zijn)

Wanneer
– het festival vindt plaats in het weekeinde van 15, 16 en 17 november 2019
– het weekeinde ervoor, 8, 9 en 10 november zorgen we dat je in de zaal terecht kunt om te repeteren en naar licht en decor te kijken

Waar
– theater de Wilde Wereld, in Wageningen. Een gezellig klein theater met ongeveer 50 zitplaatsen

Vergoeding
– WDT betaalt de auteursrechten van het stuk
– de spelers mogen op het dagdeel dat zij spelen samen met een regisseur en twee extra personen uiteraard gratis naar de andere voorstellingen van die dag
– de andere dagdelen moeten ze wel betalen, maar we proberen de entreeprijs zo laag mogelijk te houden

Jury
– we vragen een aantal professionele theatermakers om een jury te vormen. Toneelspelen is geen wedstrijd, maar het is vooral leerzaam en leuk om onderbouwde feedback van professionals te krijgen. Eén deelnemende groep wint, verder is er geen rangschikking.

Tijdpad en data
– Graag horen we voor 1 november 2018 of je in principe mee wilt doen. We hebben al zoveel aanmeldingen dat het programma vol is. Dus voorlopig komen nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst. Maar meld je gewoon aan, er kunnen altijd nog deelnemers afvallen.
– 1 mei 2019 willen we dan weten of je definitief meedoet. Liefst ook al met welk stuk, lengte en hoeveelheid spelers.

Wil je meedoen of heb je vragen, stuur gewoon even een mailtje naar info@wdttoneel.nl.